Download

PEMBUKA PENA

Cari

IKLAN

KALAM MUJADDID
JOM IKUT DARI FACEBOOK!!!!!!!!

Jom jadi member!!!

Friday, April 13, 2012

Kutitipkan Secebis Warkah Mahabbah untukmu, Tutor 8


Assalamualaikum kawan2 yang amat2 saya kasihi lagi kasihi, mudah-mudahan kalian sentiasa berada dalam peliharaan dan penjagaan Yang Maha Mulia.Alhamdulillah, saya hari ini amat bersyukur sekali kerana masih diberi peluang dan ruang untuk saya kongsikan sekelumit titipan untuk sahabat-sahabat yang saya kasihi TTS 08 terutamanya. Alhamdulillah, ukhuwah antara kita saban hari semakin kuat berpasakkan mahabbah yang tidak lari dari simpulan Iman yang utuh.
Terima Kasih
Saya hari ini ingin mengucapkan terima kasih yang tidak terhingga kepada kalian semua atas semua yang telah kalia berikan kepada saya di saat bermulanya hari-hari inda di Tamhidi. Jutaan terima kasih atas kerjasama kalian yang telah diberikan.  Sebenarnya saya pun tidak tahu kenapa diri yang hina ini diberi jawatan untuk memimpin kalian semua, TTS 8.  Namun diri ini amat tidak merungut atas tanggungjawab yang ditakhlifkan Allah kepada saya untuk memimpin kalian sepanjang tamhidi.  Saya bersyukur kepada Allah SWT atas pilihanNYA memilih saya.

Mungkin kalian tidak berapa selesa apabila saya datang untuk mengutip duit sepertimana yang turut Hajar Hadis, penolong saya alami, namun saya rasa cukup bertuah kerana kalian masih lagi memberikan sepenuh kerjasama yang dipohon.

Saya juga hari ini ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada SITI HAJAR BINTI HADAS @HADIS sebagai penolong saya kerana bagi saya beliau telah berjaya mengendalikan segala urusan berkaitan dengan muslimat TTS 8, berjaya mengutip duit tepat pada masanya dan kerjasama dalam perbincangan yang berkaitan dengan Tutor 8.

Saat ini saya berasa amat terharu sekali bercampur baur dengan sedih yang tidak mungkin boleh ditahan.

Saya juga ingin mengucapkan jutaan terima kasih atas nasihat yang selalu diberikan  MUHAMMAD AFIQ FARHAN BIN MAZLAN kepada saya . Saya amat bersyukur di saat ini masih ada lagi ingin memberikan nasihat kepada saya. Insya Allah akan kuingati setiap patah nasihat yang diberikan.

Saat Indah Bersama

Alhamdulillah banyak saat indah yang kita cambahkan sepanjang tamhidi. Mungkin tidak silap saya bermula dengan Iftar Jamaie di restoran berdekatan Bandar Baru Nilai.

Kemudian kita caknakan satu lagi pengalaman yang tidak mungkin luput dalam fikiran kita saban hari iaitu Konvoi Raya TTS 8 yang bagi saya cukup indah. Hanya bermula dengan sebuah perancangan dan Alhamdulillah bisa dilaksanakan dengan izin Allah. Macam tidak sangka, saya merancang untuk bawa anak dara orang keluar ke Kuala Lumpur selain bawa bujang2 yang merupakan perkara biasa.

Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar. Di saat pagi itu yang dihiasi dengan hujan klebat, namun itu tidak menjadi batu penghalang uktuk meneruskan konvoi kita. Konvoi yang dilengkapi dengan 3 kereta dan 2 motor akhirnya selamat sampai di rumah pertama persinggahan iaitu rumah saya. Alhamdulillah, harapnya semua oaus hati makan pagi itu. Mungkin ada yang sungguh takjub dapat lihat Batu Caves secara live.HAHA.. kemudian diteruskan ke rumah ILY IZREEN BINTI MOHAMED ZAABAH. Hanya berdekatan dengan Wangsa Walk, Wangsa Maju. Sebenarnya tidak plan pun nak pergi rumah Ily tapi sudah dijemput 3 hari sebelum konvoi, nampaknya mestilah dipenuhi hajatnya. Hihi..

Kemudian timbulnya insiden yang best bagi saya, di saat ingin pulang Nilai sambil diiringi dengan hujan yang agak lebat, tiba-tiba 1 kenderaan konvoi kami Mitsubishi Triton tersesat. Masuk highway DUKE lah pulak.hahaha. mungkin agak lawak kot tetapi Alhamdulillah berjaya saya jejaki. Macam treasure hunt lah pulak konvoi ni..haha..
Kemudian tidak lupa juga kita menziarahi rumah Ustazah Sulhah dan Madam Syikin untuk maraikan kelahiran anak baru mereka . Kita pergi pada waktu malam.

Travelog Mahabbah KTS II 2011/2012

Saya nak mengucapkan jutaan terima kasih kepada Ketua Kuliah saya MUHAMMAD SAFUAN BIN MOHD FADZIL kerana telah banyak membantu guru-guru tamhidi dan juga merangkap Timbalan Pengarah 1

Saya pun tidak tahu kenapa saya perlu buat program ini.. tetapi apa yang saya harapkan mudah-mudahan niat saya tidak lari hanyalah kerana Allah dalam menjayakan program ini. Di saat kesukaran memohon kelulusan daripada pengarah, akhirnya berjaya juga setelah 2 kertas kerja telah ditolak. Alhamdulillah yang kertas kerja 3 ni telah diluluskan. Sebenarnya saya pun tidak sangka betulke ni nak buat program ini, ramai tu pelajar KTS 2 ..Haha.

Terma kasih kepada Ustaz Nasir dan Miss Faeza yang banyak membantu saya.

Alhamdulillah, saya bersyukur kepada Allah kerana Travelog Mahabbah telah berjaya dilaksanakan dengan jayanya tanpa sebarang kesulitan pada hari kejadian, semuanya berjalan dengan lancar. Semuannya pulang dengan girang Insya Allah.

Saya harap semuanya puas hati dengan travelog@rehlah kita bersama ke Planetarium dan Bagan Lalang dan minta maaf sebarang kekurangan kerani ini jelah yang mampu saya lakukan

Alhamdulillah .kebanyakan AJK rehlah dari Tutor kita . Komitmen dan kerjasama tidak akan saya lupa
Terima Kasih kepada NURUL ZAYANI BINTI MOHD YAAKUB yang banyak tolong saya sebagai Timb. Setiausaha dalam menjayakan program ini.  Begitu juga kepada AHMAD FAIZUDDIN BIN AHMAD ZUKRI., Setiausaha.

Begitu juga kepada AJK Makanan kita ILY IZREEN ZAABAH dan ‘ ABIDAH NASIR yang telah bertungkus lumus menyediakan segala kelengkapan dan persiapan untuk bahgian makanan. Bagi saya mereka berdua ini terlalu komitmen dengan kerja mereka..Ily siap bawa lagi barang dari rumah. Pergh… Tahniah 3x.. terima kasih

Kemudian Shakir sebagai AJK Cenderahati dan Kebersihan. Terima kasih atas sponsor yang diberikan dan komitmen yang jitu dalam menjayakan rehlah kita. Begitu sekali lagi Safuan dan Khairuddin yang turut membantu dan kepada semua ahli Tutor 8 terutamanya yang telah memberikan kejasama dan komitmen yang begitu jitu kepada saya dalam menjayakan rehlah KTS kita.. Alhamdulillah ..

Nasihatku
Jadilah orang senantiasa bermanfaat kepada orang lain. Saya masih berpegang nasihat ayahku iaitu kalau kita tidak memudahkan orang lain jangan sesekali kita menyusahkan orang lain di samping Hadis Rasulullah SAW yang bermaksud " sebaik-baik kamu adalah orang yang bermanfaat kepada orang lain". 
satu lagi nanti apabila sudah masuk degree, tegur-tegurlah saya bila terserempak. Mudah-mudahan ukhuwah kita sentiasa berkekalan.

"KENANG DAKU DALAM DOAMU "

Life is not duration but CONTRIBUTION

"Seseorang yang punyai harga diri yang tinggi tidak perlu meminta dihargai, namun seseorang yang tidak punyai harga diri sibuk-sibuk meminta dihargai"

THANK YOU TTS 8
YOU ARE THE BEST!!!
FORGIVE ME….

Alangkah indahnya ukhwah bersimpul Iman ,
Alangkah mulianya Iman bersulam Taqwa, 
Alangkah manisnya Taqwa dicakna Ikhlas.. 

Konflik berjaya ditepis, 
kekhilafan berjaya ditapis,
 mahabbah tidak dpandang sinis, 
Sememangnya ukhuwah itu manis.

Semalam 31 hb Mac 2012
Telah menjadi satu nostalgia yang tidak akan mati ,
Yang akan sentiasa terpahat di dalam hatiku juga fikiranku saban hari,
Di saat diriku bersama sahabat-sahabat yang ku hormati lagi kusayangi,
Menyelusuri terowong masa disulami ukhuwah sejati,
menempuhi saat indah di saat bercambahnya persaudaraan Islami,
yang telah bersamaku menyumbang bakti,
Semuanya hanyalah kita sandarkan hanya untuk Ilahi,
Mudah-mudahan ukhuwah kita kekal abadi.

Jazakumullahu Khoiron kasiron kepada ikhwani dan akhowati,
Kerjasama dan komitmen anda tidak akan kulupai.

"Travelog Mahabbah KTS 2 2011/2012 "
Terbaik!!!


p/s video bakal menyusul.

1 KOMEN:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
FIKRAH MUJADDID

The Best Video

Loading...